Archive for Μάιος, 2012

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Λήξης Σχολικού Έτους 2011-2012

Τρίτη 5-6-2012 Παγκόσμια Ημέρα για το περιβάλλον.
Παρουσίαση Προγράμματος με θέμα «Ένας κόσμος γεμάτος νερό»
από το Γ1 στις 10.00
Τετάρτη 6-6-2012
1.Παρουσίαση προγράμματος Αγωγής Υγείας από την Α τάξη στις 9.00
2.Παρουσίαση στις 10.15 του  Προγράμματος για την  Ελλάδα  από το Δ1 με τίτλο  «Πατριδογνωσία»
Παρασκευή 8-6-2012
Παρουσίαση από το Δ2 του Προγράμματος «Ελλάδα ο τόπος μου» στις 10.00
Δευτέρα 11-6-2012 στις 8.15
Αθλητική γιορτή λήξης σχολικού τους με αγωνίσματα και παιχνίδια
Έναρξη έκθεσης Βιβλίου
Τρίτη 12-6-2012  στις 10.00 στις 10.00
Μέρα κυκλοφοριακής Αγωγής από την Ε τάξη
Τετάρτη 13-6-2012 στις 10.00
Θεατρική παράσταση με τίτλο «Η κρουαζιέρα των Θεών» από το Δ2 και Γ2
Πέμπτη 14-6- 2012 στις 9.00
Αποχαιρετιστήρια Γιορτή από την ΣΤ τάξη με τίτλο «Το ταξίδι μας Συνεχίζεται….»
Τίτλοι Προόδου και τίτλοι Σπουδών

Από την Δευτέρα 11-6-2012 έως και την Πέμπτη 14-6-2012 στο χώρο του σχολείου μας θα γίνει έκθεση βιβλίου. Τα έσοδα θα χαρίσουν κάποια βιβλία στη βιβλιοθήκη μας…..
Ας κάνουμε τις διακοπές μας έχοντας στο μυαλό μας ότι τα βιβλία προσφέρουν διασκέδαση, γνώσεις, εμπειρίες και……απίστευτα ταξίδια!

Καλό καλοκαίρι 

Έκθεση βιβλίου στο σχολείο μας

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος για 4η συνεχή χρονιά, δίνουμε ραντεβού στο 4ο δημοτικό σχολείο στις 11-12-13 Ιουνίου στην Έκθεση Βιβλίου, που διοργανώνεται από το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Η δράση έχει σκοπό να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στο λογοτεχνικό βιβλίο αλλά και να πλουτίσει τη βιβλιοθήκη του σχολείου με καινούριους τίτλους βιβλίων.
Σας περιμένουμε όλους!!!

 

Μπορεί να περνάμε δύσκολες μέρες, αλλά δε σταματάμε να ελπίζουμε! Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε! Συνεχίζουμε να βλέπουμε τον ήλιο πίσω από το σύννεφο! Συνεχίζουμε να αγαπάμε και να βοηθάμε ο ένας τον
άλλον! Συνεχίζουμε να φανταζόμαστε τον κόσμο καλύτερο από ό,τι είναι! Συνεχίζουμε να σεβόμαστε το περιβάλλον και τη φύση!
Συνεχίζουμε να διαβάζουμε όμορφα βιβλία!
Συνεχίζουμε να ακούμε μουσικές που μας ταξιδεύουν! Συνεχίζουμε να κάνουμε βόλτες σε πόλεις και σε εξοχές! Συνεχίζουμε να χαμογελάμε και να κοιτάμε τα σχήματα που φτιάχνουν τα σύννεφα στον ουρανό! Ζήτω η άνοιξη! Ζήτω η ζωή με κάθε ομορφιά της!

5 Ιουνίου Παγκόσμια ημέρα για το Περιβάλλον


     Η Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον είναι μια ευκαιρία για να σκεφτούμε την κατάσταση του περιβάλλοντος σε τοπικό, εθνικό αλλά και πλανητικό επίπεδο. Θεσμοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. στις 15 Δεκεμβρίου 1972 με στόχο να θυμίζει ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι αλληλένδετο με το μέλλον των οικοσυστημάτων που μας παρέχουν τροφή, νερό, αέρα, φάρμακα, κατασκευαστικά υλικά, αλλά και την απέραντη ομορφιά του φυσικού κόσμου. Φέτος συμπληρώνονται 35 χρόνια από τον πρώτο εορτασμό της. Η Παγκόσμια Ημέρα αποτελεί την προσωπική πρόσκληση – πρόκληση για τον καθένα μας για να συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη και να μας παροτρύνει να αναλογιστούμε την καθημερινή μας επίδραση στη Γη , να δραστηριοποιηθούμε έτσι ώστε να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στο περιβάλλον μας και στο φυσικό κόσμο. Να γνωρίσουμε εν τέλει το περιβάλλον του τόπου μας και να το αγαπήσουμε. Η μέρα του περιβάλλοντος μας καλεί να σκεφτούμε τοπικά και να δράσουμε παγκόσμια.

Η ενέργεια και η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας. Οι παραδοσιακές πηγές ενέργειας, άνθρακας και πετρέλαιο, σε λίγα χρόνια θα εξαντληθούν. Η σύγχρονη κοινωνία καλείται να λύσει δύο μεγάλα προβλήματα χωρίς να σταματήσει η πρόοδος και ο πολιτισμός. Να βρει καθαρή ενέργεια και παράλληλα να προστατέψει το περιβάλλον. Η ηλιακή ενέργεια και η ενέργεια του ανέμου μπορούν να μετατραπούν σε ηλεκτρική και να καλύψουν τις ανάγκες μας χωρίς την παραγωγή ρύπων. Φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες μετατρέπουν την δωρεάν και ανανεώσιμη πηγή ενέργειας της φύσης σε καθαρή ηλεκτρική ενέργεια.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με χρήση φωτοβολταϊκών μπορούν να χρησιμοποιηθούν με άριστα αποτελέσματα. Ορισμένα από τα πλεονεκτήματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι τα παρακάτω:

Είναι πολύ φιλικές προς το περιβάλλον, έχοντας ουσιαστικά μηδενικά κατάλοιπα και απόβλητα.

 

Πρέπει να γίνει λοιπόν σε όλους μας αντιληπτό, ότι μια εναλλακτική πορεία στο τεράστιο ζήτημα της ενέργειας ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ και αποτελεί μονόδρομο για την βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας και την κοινωνία των πολιτών που οραματιζόμαστε. Το μέλλον μας είναι άρρηκτα λοιπόν συνδεδεμένο με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σχεδίαση και κατασκευή FEDENET

Στο σχολείο μας στις 5 Ιουνίου οι μαθητές του Γ1 θα παρουσιάσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο» Ένας κόσμος Γεμάτος νερό»

Ν’ αγαπάς τα βουνά και τα πέλαγα
Τους γνωστούς και τους άγνωρους τόπους
Τα πουλιά, τα λουλούδια, τα σύννεφα
Και πολύ ν’ αγαπάς τους ανθρώπους

Τα θεριά ν’ αγαπάς και τ’ ανήμερα
Τα νησιά, τα ποτάμια, τ’ αστέρια
Κι αν ποτέ σε πληγώσουν κατάστηθα

Φίλοι, αγρίμια, λευκά περιστέρια
Ν’ αγαπάς τα βουνά και τα πέλαγα
Τους γνωστούς και τους άγνωρους τόπους
Τα πουλιά, τα λουλούδια, τα σύννεφα
Και πολύ ν’ αγαπάς τους ανθρώπους

Ν’ αγαπάς τα βουνά και τα πέλαγα…
Ν’ αγαπάς, να ξεχνάς και να χαίρεσαι
Τη δική σου γαλήνη και ‘κείνα
Που μ’ αγάπη το νου μας φωτίζουν
Και βλασταίνουν αμάραντα κρίνα

Ν’ αγαπάς τα βουνά και τα πέλαγα
Τους γνωστούς και τους άγνωρους τόπους
Τα πουλιά, τα λουλούδια, τα σύννεφα
Και πολύ ν’ αγαπάς τους ανθρώπους
Category:

Εγγραφές των μαθητών για το σχολικό έτος 2012-13

Οι εγγραφές των μαθητών της Α τάξης στα Μουδανιά θα γίνουν από το 3ο Δημοτικό Σχολείο.

Οι εγγραφές στην Πρώτη (Α΄) τάξη πραγματοποιούνται από 1 μέχρι 21 Ιουνίου 2012, από τις 08:00π.μ.- 13:00μ.μ. Φέτος θα εγγραφούν τα παιδιά που γεννήθηκαν το έτος 2006.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή:

  • Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας εγγραφής, που έχει εκδοθεί το τελευταίο τρίμηνο πριν την εγγραφή Οι αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται στην Α’ τάξη προσκομίζοντας πιστοποιητικό γέννησης επίσημα μεταφρασμένο ή ληξιαρχική πράξη γέννησης.
  • Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα   εμβόλια.
  • Βεβαίωση Παρακολούθησης Δημόσιου ή Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου (Παραλαμβάνεται από το Νηπιαγωγείο).
  • *Πιστοποιητικό οφθαλμολογικής εξέτασης (από κρατικό νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό).
  • *Πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης (από κρατικό νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό).
  • *Πιστοποιητικό καρδιολογικής εξέτασης (από κρατικό νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό).

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας:
*Το πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης , καθώς και τα πιστοποιητικά καρδιολογικής και οφθαλμολογικής εξέτασης, που απαιτούνται για την εγγραφή των μαθητών στην Α τάξη του δημοτικού Σχολείου , για το σχολικό έτος 2012-13 μπορούν να κατατεθούν στις σχολικές μονάδες έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2012.
Επιπροσθέτως  τα παιδιά σχολικής ηλικίας μπορούν να εξεταστούν από καρδιολόγο Ενηλίκων και μόνο σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα, να συνιστάται η περαιτέρω εξέταση από Παιδοκαρδιολόγο.
Τα ασφαλισμένα παιδιά στον ΕΟΠΥΥ, με τη φροντίδα των γονέων ή κηδεμόνων τους , μπορούν να προσέρχονται στους ιατρούς των παραπάνω  ειδικοτήτων , των Μονάδων Υγείας (μέσω του συστήματος των τηλεφωνικών ραντεβού 184 ‘η όπως άλλως έχει οριστεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων ) και στους συμβεβλημένους γιατρούς με τον οργανισμό, για δωρεάν εξέταση και χορήγηση των απαιτούμενων βεβαιώσεων υγείας , καθώς και τους Ατομικού Δελτίου Υγείας.
* Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στο τμήμα Ολοήμερης λειτουργίας του σχολείου, θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική δήλωση
*Πληροφορίες για τις εγγραφές στη Διεύθυνση του  4ου Δημοτικού Σχολείου , τηλ.: 2373025148 και στην ιστοσελίδα του σχολείου

http://4 dimmoud-sch.gr
Η Διευθύντρια του Σχολείου

Παλαιολόγου Ευδοξία

19 Μαίου. Μέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ένα μικρό αφιέρωμα με βίντεο, τραγούδια και χορούς από τον Πόντο θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας την Δευτέρα 21 Μαΐου, με αφορμή την ημέρα μνήμης -19 Μαϊου- της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Την Εκδήλωση θα παρακολουθήσουν οι μαθητές των Δ,Ε ΣΤ τάξεων του σχολείου μας.

18 Μαΐου. Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς».
Στις 18 Μαίου κάθε χρόνο η είσοδος σε όλα τα μουσεία της Ελλάδας είναι ελεύθερη.

To θέμα του φετινού εορτασμού:

«Το μουσείο σε ένα κόσμο που αλλάζει.Νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις»

Η πατρίδα μας είναι μια χώρα με πλούσια μουσειακή κληρονομιά.

Η μουσειακή εκπαίδευση των παιδιών καθήκον γονιών και εκπαιδευτικών.
Αξιοποιώντας την παγκόσμια ημέρα  για τα Μουσεία οι μαθητές της Δ, Ε και ΣΤ τάξεων θα παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα φτιαγμένο από μουσειολόγους για παιδιά. Ο τίτλος του προγράμματος είναι»Πάμε μια βόλτα στην πόλη»

Παράλληλα το Δ1  θα παρουσιάσει το λαογραφικό του Μουσείο με ένα ξεχωριστό τρόπο….


Σχολικοί Αγώνες Βόλευ

Το σχολείο μας συμμετείχε στο σχολικό πρωτάθλημα βόλευ που έγινε την Τρίτη 8 Μαίου στο κλειστό γυμναστήριο Ν. Μουδανιών με πρωτοβουλία του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Μουδανιών.Οι αγώνες έγιναν με ομάδες 3 ατόμων από τις Δ, Ε, ΣΤ τάξεις.

Το σχολείο μας  προκρίθηκε στον τελικό των κοριτσιών και πήρε το 2ο μετάλλιο. 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος.

Συνάντηση Χορευτικών τμημάτων στα Μουδανιά

Την Πέμπτη 3 Μαΐου στο κλειστό Γυμναστήριο των Μουδανιών θα πραγματοποιηθεί συνάντηση χορευτικών τμημάτων του 1ου, 2ου, 3ου, 4ου Δημοτικών σχολείων Μουδανιών αλλά και του δημοτικών σχολείων Φώκαιας και Διονυσίου. Η ωραία ιδέα που είχαν οι γυμναστές των σχολείων που προάγει την συνεργασία ανάμεσα στα σχολεία, βρήκε την ανταπόκριση και τον ενθουσιασμό των μαθητών. Θα είναι μια διαφορετική μέρα αφιερωμένη στην παράδοση. Καλή επιτυχία στην εκδήλωση.