Ιαν 27

Οι τρεις Ιεράρχες

Αναδημοσίευση Αρθρογράφος: Σφυράκης Μιχάλης

Η καθιέρωση του κοινού εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ως οικουμενικών διδασκάλων της Εκκλησίας ανάγεται στον 11o΄ αιώνα, πιθανώς επί της Βασιλείας Αλεξίου του Κομνηνού perm.

Ως γιορτή των ελληνικών γραμμάτων καθιερώθηκε επισήμως από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών το ακαδημαϊκό έτος 1843 office 365 education 다운로드?4.

Η σχέση των τριών ανδρών με την πόλη των Αθηνών ήταν στενή, αφού υπήρξε σημαντικός σταθμός στη μόρφωσή τους 곰녹음기 무료 다운로드. 

Ποια είναι αλήθεια στην εποχή μας η σημασία της μνήμης των τριών Ιεραρχών;

3-ierarxes

Σήμερα ζούμε καθώς λέγεται σε μία εποχή παγκοσμιοποίησης, δηλαδή σε ένα κόσμο που οι οικονομικές και πολιτισμικές επαφές των λαών χάρη στην τεχνολογική ανάπτυξη έχουν συντελέσει στο να αισθάνονται οι άνθρωποι (κυρίως των ανεπτυγμένων χωρών) πολίτες του κόσμου interstellar subtitles. Η επιστήμη κατόρθωσε να αυξήσει σημαντικά το μέσο όρο και την ποιότητα ζωής. Πολλοί, όμως, μιλούν για κρίση ή και παντελή ακόμα έλλειψη αξιών.Τα υπαρξιακά και κοινωνικά ερωτήματα που αποτελούν διαχρονικά προβλήματα του ανθρώπου σήμερα εντείνονται Download The CeleryMan Choji.

Αραγε, ποιο πρότυπο ανθρώπου προτείνει η παγκοσμιοποιημένη κοινωνία;

Για να δώσουμε μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να σκεφτούμε, τι προσδοκίες έχει η κοινωνία από τον άνθρωπο, τι είδους παιδεία του προσφέρει Download the Android YouTube video.

Η παιδεία με την ευρεία έννοια της ανατροφής, της αγωγής, η οποία σήμερα έχει ξεφύγει από την αποκλειστική επιρροή και τον έλεγχο των παραδοσιακών φορέων της, (της οικογένειας, του σχολείου και της Εκκλησίας ), καθώς και με τη στενή έννοια της εκπαίδευσης σχολικής 익스플로러10 파일 다운로드? επαγγελματικής, συχνά δε δίνει στον άνθρωπο τη δυνατότητα ψυχικής και πνευματικής καλλιέργειας 던전시즈 다운로드. Δεν του παρέχει τα ερεθίσματα να γνωρίσει τον εαυτό του και τον κόσμο, αλλά καλλιεργεί μονομερώς κάποιες εκμεταλλεύσιμες δεξιότητές του It's ok to download.

Ο άνθρωπος γίνεται μία παραγωγική μονάδα στη διαδικασία εξυπηρέτησης υλικών συμφερόντων και αποτιμάται με το χρήμα και το κύρος που του προσφέρουν οι τίτλοι squid aliens. Ο άνθρωπος ως φύση δεν κατορθώνει να γίνει πρόσωπο.

Για τους Τρείς Μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας, ουσία της παιδείας δεν είναι η κατάκτηση γνώσεων αλλά  είναι η αγωγή και καλλιέργεια της ανθρώπινης ψυχής .Για τούτο το λόγο. ως κύριος σκοπός της Παιδείας προσδιορίζεται  η  αγωγή  των νέων παιδιών.

Κατά συνέπεια τα βασικά στοιχεία της αληθινής παιδείας για  τους  Τρεις  Ιεράρχες είναι: η αγάπη, η ελευθερία   και  ο σεβασμός  του ανθρώπινου προσώπου.