Φεβ 03

Εντελβάις…. Το λουλούδι των πάγων

Το Εντελβάις  είναι ένα μικρό, άσπρο και χνουδωτό φυτό με άνθη, χωρίς καθόλου άρωμα που ανήκει στην οικογένεια των συνθέτων 윈도우8 업데이트 다운로드. Όταν το Εντελβάις καλλιεργείται σε πεδινά εδάφη, τα κοτσάνια του γίνονται μακρύτερα και η ανάπτυξή του άχαρη γιατί χάνει το συμπαγές σχήμα του και τη χνουδωτή υφή στα πέταλα του Download Chai Hong. Αντιπροσωπεύεται από τριάντα και πλέον είδη, από τα οποία μόνο δύο υπάρχουν στην Ευρώπη.Το όνομα «Edelweiss» (Εντελβάις) χρονολογείται από το 1784 και προέρχεται από τις γερμανικές λέξεις «edel» (ευγενές) και «weiss» (λευκό) machine sound effects. Το επιστημονικό του όνομα είναι Leontopodium alpinum – Λεοντοπόδιον το αλπικόν (στα ελληνικά «πόδι του λιονταριού) 갱스터 리오 apk 다운로드.

 entel1Το λουλούδι έγινε δημοφιλές τον 19ο αιώνα Download the cmd.exe file. Φυτρώνει ψηλά σε βραχώδεις γκρεμούς της Αυστρίας και των Βαυαρικών Άλπεων. Τελευταίες έρευνες όμως, έφεραν στην επιφάνεια ένα βιβλίο που χρονολογείται από το 1910 και το οποίο αναφέρει ότι το λουλούδι Εντελβάις στην πραγματικότητα έφθασε στην Ευρώπη από την Ασία σε κάποιον από τους προηγούμενους αιώνες 1000만 다운로드.

Το εντελβάις ονομάζεται και Βασίλισσα των Πάγων ή Αιώνιο Λουλούδι των Άλπεων Lost Saga nuclear download. Έχει γίνει σύμβολο των βουνοκορφών και της προστασίας της φύσης. Στη γλώσσα των φυτών συμβολίζει τη δύναμη mysql jdbc driver. Είναι γνωστό και ως αστέρι των Άλπεων.  Σύμφωνα με έναν από πολλούς μύθους σχετικά με την προέλευση του, το αστέρι που οδηγούσε τους Τρεις Μάγους διαλύθηκε σε αμέτρητα μικρότερα πεφταστέρια που σκορπίστηκαν στις πλαγιές των Άλπεων, όπου φυτρώνουν τώρα τα «Αστέρια των Πάγων» 모모 게임 다운로드. Ένας άλλος μύθος ισχυρίζεται ότι τα φύτρωσαν από τα δάκρυα της Βασίλισσας του Χιονιού, την πρώτη φορά που ένιωσε οίκτο 아스트릴 vpn 다운로드. Το εντελβάις είναι κοινό στοιχείο ιστοριών αγάπης και τραγωδίας, σύμβολο αληθινής αγάπης και αξιών. Η λαϊκή παράδοση εξηγεί ότι ένας νέος άντρας θα σκαρφαλώσει στους απότομους γκρεμούς, θα αποσπάσει ένα εντελβάις και θα το φέρει στην πολυαγαπημένη του. Σύμφωνα με λαϊκές παραδόσεις της περιοχής λέγεται ότι «μόνο οι εκλεκτοί μπορούν να πιάσουν το εντελβάις» υπονοώντας ότι μόνο  έμπειροι ορειβάτες (οι εκλεκτοί) έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τις απόκρημνες περιοχές που φυτρώνει αυτό το λουλούδι.entelw2

  • Εμφανίζεται στα Αυστριακά νομίσματα των 2 cents, όπως και των 2 euro.
  • Είναι το ανεπίσημο εθνικό λουλούδι της Ελβετίας.
  • Χρησιμοποιήθηκε ως έμβλημα, κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου από πολλές στρατιωτικές μονάδες, τόσο από τα Ναζιστικά στρατεύματα όσο και από τις Συμμαχικές δυνάμεις.