Φεβ 24

Τεχνική και τέχνη των …χαρταετών

xartaet;ow
Χαρταετών ονόματα 열여덟의 순간 2화 다운로드?

Στα αγγλικά, η λέξη «Kite» είναι συγχρόνως το όνομα ενός υπέροχου πουλιού nice house with views.
Στα ιαπωνικά, η λέξη «taco» σημαίνει «χταπόδι» 간이영수증 양식 다운로드. Προφανώς, οι Ιάπωνες επέλεξαν αυτό το όνομα για τον χαρταετό τους, επειδή μοιάζει με χταπόδι, καθώς πετά με τη βοήθεια πολλών νημάτων, τα οποία εξασφαλίζουν την κίνηση τού συνήθως περίπλοκου σχήματός του office professional plus 2016.
? Στα μεξικανικά, η λέξη «papalote», σημαίνει ταυτόχρονα «πεταλούδα»
Στα γερμανικά, η λέξη «Drachen» σημαίνει «δράκος» adf.ly. Προφανώς, η ονομασία αυτή καθιερώθηκε από τα χρόνια που οι γερμανικοί χαρταετοί είχαν μορφή άγριων ζώων που εκτόξευαν φωτιά από τα στόματά τους 유니콘 건담 다운로드.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ονόματα των χαρταετών δεν είναι διαφορετικά μόνο από χώρα σε χώρα, αλλά πολλές φορές και από περιοχή σε περιοχή μέσα στην ίδια χώρα Marketplace. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα, τον χαρταετό στη Θράκη τον λέμε και πετάκι, στα Επτάνησα και Φύσουνα, ενώ γενικά τους εξάγωνους αϊτούς τους λέμε και σμυρνάκια 심장에게 주다 다운로드.
Για τα ελληνικά κούλουμα, ο χαρταετός κατασκευαζόταν πάντα από τα ίδια τα παιδιά, με ή χωρίς τη βοήθεια των δικών τους, με απλά υλικά, όπως χαρτί, καλάμι ή λεπτό πηχάκι, σπάγγο και εφημερίδες και με περισσεύματα από τις αποκριάτικες κορδέλες vmware unlocker 다운로드.
Πηγές:http://dim-sapon.rod.sch.gr     www.sofoscrete.blogspot.com

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΑΡΤΑΕΤΩΝ
Ο  χαρταετός  είναι  μια  κατασκευή  με  ελαφριά  υλικά  που  σκοπό  έχει  να  πετά  ψηλά  στον  ουρανό  με  τη  βοήθεια  του  αέρα.   Η  χειροποίητη  κατασκευή  του  στην  Ιαπωνία  και  την  Κίνα, είναι  μια  πραγματική  ιεροτελεστία. Αρχικά  ο  χαρταετός  κατασκευαζόταν  με  ξύλινο  σκελετό  και  χαρτί Freedom Fighter download. Στην  εποχή  μας  κατασκευάζονται  είτε  από  ξύλο, είτε  από  πλαστικό  και  ντύνονται  με  πλαστικό. Δεν  λείπουν  βέβαια  και  οι χειροποίητοι  που  είναι  φτιαγμένοι  με  καλάμια.   Σήμερα  κατασκευάζονται  χαρταετοί  σε  μια  τεράστια  ποικιλία  σχημάτων  και  χρωμάτων, ακόμα  και  σε  συσκευασία  τσέπης. Στη  χώρα  μας  το  πιο  παραδοσιακό  σχήμα  που  έχουν  είναι  με  εξάγωνο σκελετό. 
 Ο  μεγαλύτερος  χαρταετός  του  κόσμου  είναι  ο  Megabite  που  έχει  διαστάσεις  55Χ22 μέτρα  (δηλ. 
Το  χαρτί  (συνήθως  με  ζωηρές  αποχρώσεις)  ή  το  πλαστικό  που  ντύνουμε  τον  χαρταετό  πρέπει  να  μην  είναι  και  πολύ  λεπτό  γιατί  με  την  αντίσταση  του  στον  αέρα  θα  σχιστεί.   Για  να  πετάξει  ο  χαρταετός  πρέπει  να  τρέξει  κάποιος  λίγο  και  να  τον  αφήσει, ενώ  ο  δεύτερος  που  κρατά  την  καλούμπα  (σχοινί)  πρέπει  να  αφήνει 
 συνεχώς  σχοινί. Αν  ο  αέρας  είναι  καλός  σύντομα θα  τον  δείτε  να  χορεύει  στον  ουρανό.

            Για  να  είμαστε  ασφαλείς  και  να  μη  διατρέχουμε  κανένα  κίνδυνο, πρέπει  να  επιλέγουμε  τόπους  ανοιχτούς, απλόχωρους, χωρίς  γκρεμνούς  και  ηλεκτροφόρα  σύρματα.

Ο χαρταετός με τη ματιά των…. ζωγράφων

xatzhk2

xatzhk1

Frederick-McCubbin-Medium

Ignacio-Pinazo-Camarlench-Medium

Robert-Gemmell-Hutchison-Medium

 William-James-Glackens-Small