Ιαν 26

Οι τρεις Ιεράρχες

Πολλούς μεγάλους Ιεράρχες έχει η Εκκλησία μας. Ξεχωριστά όμως γιορτάζει τρεις: Το Μέγα Βασίλειο το Γρηγόριο  Θεολόγο (Ναζιανζινό) και τον Ιωάννη το Χρυσόστομο Free jars.

Καθένας έχει τη δική του γιορτή, αλλά και τους τρεις μαζί τους γιορτάζουμε στις 30 Ιανουαρίου, γιατί έχουν πολλά κοινά γνωρίσματα: Ζούσαν απλή ζωή χωρίς πολυτέλειες 일본어 강좌 다운로드. Αφιέρωσαν τη ζωή τους στους φτωχούς συνανθρώπους τους και στους δυστυχισμένους. ήταν και οι τρεις σοφοί sequential files. Αγάπησαν τα γράμματα και τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων.

Έγιναν μεγάλοι – πολύ μεγάλοι – δάσκαλοι, πραγματικοί φωστήρες Green Power. Υπήρξαν σπουδαίοι ρήτορες. Για τη σοφία τους και την καλοσύνη τους, ο λαός τους εκτιμούσε και τους αγαπούσε 워크래프트3 립버전 다운로드.

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι γιορτή των δασκάλων και των μαθητών, των σχολείων και των γραμμάτων, των βιβλίων και της μάθησης open sans 다운로드.

Απολυτίκιο της εορτής 

Τι κι αν πέρασαν τόσα χρόνια από τότε που έζησαν:  Τα διδάγματά τους τους είναι πάντα επίκαιρα και το παράδειγμά τους πάντα φωτεινό για να μας δείχνει το δρόμο sound global.

 Μέγας Βασίλειος: Όπως οι μέλισσες διαλέγουν το νέκταρ από τα λουλούδια, έτσι κι εσείς να διαλέγετε αυτά που διαβάζετε Windows 10 Desktop Download. Να κρατάτε τα  καλά και τα ωφέλιμα 

 Ίδρυσε τη Βασιλειάδα – σχεδόν μία ολόκληρη πόλη – με νοσοκομείο, πτωχοκομείο, γηροκομείο, λεπροκομείο, σχολείο, ξενώνα κλπ Download Amonds. Γι αυτά όλα ονομάστηκε Μέγας

Γρηγόριος ο Θεολόγος: Πως το καταλαβαίνετε, να έχετε εσείς περισσεύματα και ο άλλος να πεινά;Η παιδεία είναι το πρώτο από τα αγαθά που έχουμε Download the 2018 illustration. Από αυτήν έχουμε ωφεληθεί στην ευσέβεια και λατρεία του Θεού. Δεν πρέπει να περιφρονούμε την παιδεία, αλλά πρέπει να θεωρούμε αμαθείς κια αμόρφωτους αυτούς που έχουν αυτή την αντίληψη.

Ονομάστηκε Θεολόγος, γιατί τα κηρύγματα και τα γραπτά του στερέωσαν την ορθόδοξη πίστη.

Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Ένας και μόνο άνθρωπος με θεϊκή φωτιά στην καρδιά μπορεί να διορθώσει ολόκληρη πόλη. 

Το κήρυγμά του ήταν κάτι το εξαιρετικό. Όταν κήρυττε ήταν σαν να έτρεχε χρυσάφι από το στόμα του. Μοίραζε φαγητό σε 7.000 φτωχούς κάθε μέρα.

Διαβάστε περισσότερα: http://st-spyridon.over-blog.com/article-27439732.html