Επιστροφή σε ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019

Επίσκεψη στο Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Δημοτικού σχολείου Ολύνθου

Η ενσωμάτωση της κυκλοφοριακής αγωγής στο πρόγραμμα σπουδών του Δημοτικού σχολείου αποδεικνύει ότι είναι απαραίτητο οι μαθητές να διδάσκονται βασικούς κανόνες κυκλοφορίας ως πεζοί, ως ποδηλάτες και αργότερα ως οδηγοί αυτοκινήτων.

Οι μαθητές της Β και Γ του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία για ένα μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής …. διαφορετικό…..στο Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Δημοτικού σχολείου Ολύνθου. Πρόκειται για μια προσομοίωση οδικού δικτύου με διασταυρώσεις, διαβάσεις, κυκλική πορεία κλπ. Το μάθημα ξεκινάει με τον ΚΟΚ , την οριζόντια και κάθετη σήμανση, γνωριμία με τα σήματα, για να γίνει τελικά εφαρμογή από τους μαθητές με ευφάνταστα χειροκίνητα αυτοκινητάκια.

Οι μαθητές είχαν την εμπειρία μιας άψογα οργανωμένης βιωματικής και διαδραστικής διδασκαλίας κυκλοφοριακής αγωγής!!!

Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με την Γ τάξη του δημοτικού σχολείου και να παίξουν ποδόσφαιρο στο 5Χ5 γήπεδο που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο.

Ευχαριστούμε τον Δ/ντή του Δημοτικού σχολείου Ολύνθου – ο εμπνευστής αλλά και ακούραστος εμψυχωτής της δράσης- κύριο Βασίλη Μισαιλίδη για την φιλοξενία και το ενδιαφέρον  του να κάνει την παραμονή μας στο χώρο ……..μια εποικοδομητική, συναρπαστική εμπειρία!