Επιστροφή σε Τμήμα 2

Γνωριμία με σύγχρονα Επαγγέλματα

Στα πλαίσια του μαθήματος της μελέτης Περιβάλλοντος στην ενότητα για τα επαγγέλματα, οι μαθητές της Δ2 τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν επαγγελματικούς χώρους στα Μουδανιά .  Διαβάστε……..τις εντυπώσεις τους.

Στο κτηνιατρείο του κ Καραπαναγιώτη αφού είδαμε τον εξοπλισμό του χώρου, ενημερωθήκαμε για την διαδικασία φροντίδας των ζώων. Είχαμε μάλιστα την τύχη να παρακολουθήσουμε τον εμβολιασμό ενός μικρού σκύλου που έγινε αμέσως φίλος μας. Μάθαμε ακόμη πως βγαίνουν οι ακτινογραφίες των μικρών ζώων.Αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο ήταν ένα παράσιτο εχινόκοκκου που παρατηρήσαμε μέσα στο μικροσκόπιο.

Σίγουρα μάθαμε πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες.Ευχαριστούμε τον κ. Καραπαναγιώτη για όσα  μας είπε.

Επισκεφθήκαμε όμως και τον επαγγελματικό χώρο του κ. Παρασκευόπουλου που είναι ηλεκτρονικός και παραγωγός συναυλιών. Και  εκεί μας περίμεναν πολλές εκπλήξεις.

 

Κατασκευάσαμε μόνοι μας μια μικρή εξέδρα με όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται μια σκηνή συναυλίας! Φωτισμό, ηχεία, κονσόλες, μικρόφωνα, εφέ κλπ. Ρυθμίσαμε τους ήχους και τις κονσόλες. Είδαμε πως λειτουργεί σήμερα μια ψηφιακή κονσόλα αλλά και πως λειτουργεί η παλιότερη αναλογική. Ενεργοποιήσαμε τα εφέ της σκηνής (πυροτεχνήματα, λάμψεις κλπ). Τέλος τραγουδήσαμε όλοι μαζί στη σκηνή ρυθμίζοντας τον ήχο στα μικρόφωνα και στις κιθάρες που είχαμε μαζί μας.

 

Περάσαμε τέλεια Ήταν μια μοναδική εμπειρία.