Επιστροφή σε Γ τάξη

1η Μαρτίου- Χελιδονίσματα

images

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Τα κάλαντα της Άνοιξης είπε και φέτος η τρίτη του σχολείου με την μουσικό του σχολείου μας κ. Πηνελόπη Πανταζή καλωσορίζοντας την Άνοιξη.

Καλό μήνα….

x8

 Οι μαθητές κατασκεύασαν τη «Χελιδόνα» και είναι έτοιμοι για τα κάλαντα

Επισκέφτηκαν το δήμαρχο  Νέας Προποντίδας… Download the Chinese drama script.

X4

x11

x13

Έθιμο της «Μαρτιάς» 

x3

 Το έθιμο της «Μαρτιάς» είναι πολύ παλιό, αφού κατά μία εκδοχή έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτό, από τη 1η ως τις 31 του Μάρτη, οι άνθρωποι φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα αυτοσχέδιο βραχιολάκι, γνωστό ως «Μάρτης» ή «Μαρτιά» Skylake Windows7 iso download.

Η λαϊκή παράδοση, λέει ότι η «Μαρτιά» προστατεύει τα πρόσωπα όσων τη φορούν από τον  πρώτο ήλιο της Άνοιξης, που είναι πολύ δυνατός!
Πώς φτιάχνεται η «Μαρτιά»

XI1

Η κατασκευή είναι εξαιρετικά απλή, αφού αρκούν δυο κλωστές πλεξίματος – μία λευκή και μία κόκκινη spilled font. Τις βάζουμε την μια δίπλα στην άλλη και στη συνέχεια τις στριφογυρίζουμε σφιχτά. Τυλίγουμε το αυτοσχέδιο βραχιολάκι στον καρπό μας και κάνουμε έναν κόμπο για να το στερεώσουμε. Στο τέλος κόβουμε όση κλωστή έχει περισσέψει.
Το βραχιολάκι το αφαιρούμε από το χέρι μας στο τέλος Μαρτίου, ενώ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας το αφήνουν πάνω στις τριανταφυλλιές όταν δουν το πρώτο χελιδόνι, για να τον πάρουν τα πουλιά και να χτίσουν τη φωλιά τους 벚꽃 사진 다운로드!

x4

Σε όλα τα Βαλκάνια υπάρχει αντίστοιχο έθιμο
Το έθιμο της «Μαρτιάς» το συναντάμε στις παραδόσεις σχεδόν όλων των Βαλκανικών χωρών. Στη Βουλγαρία, ονομάζεται «Μαρτενίτσα», στα Σκόπια «Μάρτινκα»,  στην Αλβανία «Βερόρε» 길잃은 바이킹 다운로드.

Από τις πιο ενδιαφέρουσες όμως παραδόσεις είναι εκείνη των Ρουμάνων, που ονομάζουν το βραχιολάκι του Μάρτη «Μάρτιζορ» και το συνδέουν με την μυθολογία. Σύμφωνα με τον μύθο τους, ο Θεός Ήλιος μεταμορφωμένος σε νεαρό άνδρα, είχε κατέβει στη Γη γιατί γινόταν μια λαμπρή γιορτή 3feel 다운로드. Εκεί, τον απήγαγε ένας δράκος, με αποτέλεσμα να βυθιστεί ολόκληρος ο κόσμος στο σκοτάδι και να επικρατήσει βαρυχειμωνιά!

Στην προσπάθειά τους να σώσουν τον Θεό Ήλιο και να ξαναφέρουν την Άνοιξη στη γη, μία ομάδα νεαρών κατάφεραν να σκοτώσουν τον δράκο και να απελευθερώσουν τον Ήλιο fileviewpro 다운로드. Ο αρχηγός τους όμως, ο πιο γενναίος από όλους, σκοτώθηκε κατά τη μάχη και το αίμα του  έβαψε κόκκινο το χιόνι.

Από τότε, κάθε 1η Μαρτίου, στη Ρουμανία πλέκουν το «Μάρτισορ» με κόκκινη και άσπρη κλωστή, συμβολίζοντας με την κόκκινη το αίμα του νεαρού άνδρα και την αυτοθυσία του, ενώ με την άσπρη αγνότητα download db2 jdbc driver.

Τα χελιδονίσματα

Εμείς να προσθέσουμε ότι παράλληλα με το έθιμο της  «Μαρτιάς»  ένα άλλο έθιμο που κρατά και αυτό από την Αρχαιότητα είναι τα «Χελιδονίσματα». Σύμφωνα με μια παράδοση, το χελιδόνισμα είναι ένα παλιό έθιμο του Μαρτίου που σχετίζεται με τον ερχομό των χελιδονιών 영화 베테랑 다운로드.

Λέγεται πως πρώτη το ξεκίνησε η κόρη του Κλεόβουλου στη Λίνδο τον 6ο αιώνα πΧ. Παλαιότερα νήστευαν ολόκληρη τη Σαρακοστή και έτρωγαν μόνο μία φορά την ημέρα. Μερικές νησιώτισσες τηρούν ακόμη αυτή τη νηστεία.
Στο διάστημα αυτό τρώνε χόρτα, όσπρια, βραστές σκέτες πατάτες, όλα χωρίς λάδι, και θαλασσινά, όπως πεταλΐδες, κοχλιούς, φούσκες, αχινούς, πίνες και άλλα untouchable subtitles.
Τα παιδιά περνούσαν από σπίτι σε σπίτι κι έλεγαν τα κάλαντα για τον ερχομό της άνοιξης, κρατώντας ένα ομοίωμα χελιδονιού (προάγγελου της άνοιξης) και τραγουδούσαν :
Τα χελιδονίσματα :http://dyosmaraki.blogspot.gr