Επιστροφή σε Εκδηλώσεις

Για τη γιορτή της μητέρας.

Στην αρχαία Ελλάδα, μια γιορτή ανοιξιάτικη ήταν αφιερωμένη στη Θεά Γαία (Μητέρα Γη), μητέρα των θεών και των ανθρώπων. Αυτή ήταν και η πρώτη μορφή εορτασμού της Μητέρας.

Τη γιορτή αυτή διαδέχθηκε η γιορτή η αφιερωμένη στην κόρη της Γαίας, τη Ρέα video downloadhelper. Η Ρέα ήταν η σύζυγος του Κρόνου και η Μητέρα του Δία και όλων των Θεών της αρχαίας Ελλάδας.

Στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, συναντάμε τη Γιορτή της Μητέρας ως γιορτή αφιερωμένη στη Θεά Κυβέλη, που γινόταν κάθε Μάρτιο 너를 찾아서 다운로드.
Στη συνέχεια, φτάνουμε στην Αγγλία του 15ου-16ου αι. μ.Χ., όπου γιορταζόταν η «Mothering Sunday», δηλ. η «Κυριακή της Μητέρας», την 4η Κυριακή της Σαρακοστής, και ήταν αφιερωμένη στις μητέρες 아이폰 사진 다운로드. Εκείνη τη μέρα όλοι οι υπηρέτες έπαιρναν από τα αφεντικά τους μία μέρα άδεια, για να επισκεφτούν τα σπίτια τους και να περάσουν την μέρα τους μαζί με τις μητέρες τους.</span>

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στις αρχές του 20ού αιώνα, η δασκάλα Άννα Τζάρβις (Anna Jarvis) από τη Φιλαδέλφεια, αγωνίστηκε για την καθιέρωση της Γιορτής της Μητέρας, τη 2η Κυριακή του Μαΐου. Ήθελε να τιμήσει τη μητέρα της που αγωνίστηκε για τη συμφιλίωση Νοτίων και Βορείων Αμερικανών μετά τη λήξη του Αμερικανικού Εμφυλίου πολέμου το 1864 다이렉트 11 다운로드. Οι αγώνες της Άννας Τζάρβις δικαιώθηκαν το 1914, όταν το Κογκρέσο όρισε την επίσημη εθνική Γιορτή της Μητέρας τη γιορτή αυτή.

Στην Ελλάδα, γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Γιορτή της Μητέρας στις 2 Φεβρουαρίου του 1929, για να συνδυαστεί η Γιορτή αυτή με τη χριστιανική γιορτή της Υπαπαντής 인터넷 링크 동영상 다운로드. Τελικά, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, η γιορτή μεταφέρθηκε από τις 2 Φεβρουαρίου στη 2η Κυριακή του Μαΐου.

Εμείς, όμως, να δείχνουμε την αγάπη μας στη Μάνα μας όχι μόνο τη 2η Κυριακή του Μαΐου, αλλά κάθε μέρα και κάθε στιγμή, όπως και εκείνη μας δείχνει την αγάπη της κάθε στιγμή 판소리복서 다운로드. Ανθοδέσμες, γλάστρες, σοκολατάκια είναι ασήμαντα δώρα μπροστά σε ένα φιλί και μια σφιχτή αγκαλιά που θα δίνουμε κάθε μέρα στη μάνα μας.

ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΛΕΞΗ ΜΗΤΕΡΑ

-Για να γράψουμε τη λέξη μητέρα, από που πήραμε το Μ;

-Από το μέλι Windows 10 fonts.

-Και ποιος έδωσε το ήτα του;

-Ο ήλιος.

-Και ποιος μας δάνεισε το Ταυ;  

-Το Τραγούδι zend optimizer 3.3.9 다운로드.

-Και από που πήραμε το Έψιλον;

-Από το Ευχαριστώ.

-Και ποιος μας χάρισε το Ρο;

-Το Ρόδο 우분투 64비트 다운로드.

-Και το Αλφα;

-Από την Αγάπη.

 

ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ    

Πως να πειράξω την μητέρα    να κάμω να μου λυπηθεί,

που όλη νύχτα κι όλη μέρα  για το καλό μου προσπαθεί;

Αυτή στα στήθη τα γλυκά της με είχε βρέφος απαλό

με εκάθισε στα γόνατά της και μ’ έμαθε για να μιλώ 이니셜d 1기 다운로드.

Αυτή με τρέφει και με ντύνει, όλο το χρόνο που γυρνά

και δίπλα στη μικρή μου κλίνη, σαν αρρωστήσω ξαγρυπνά.

Αυτή σαν πέσω και χτυπήσω, φιλά, να γιάνει η πληγή.

Αυτή τι πρέπει να αφήσω και τι να κάμω με οδηγεί.

Πως το λοιπον τέτοια μητέρα να κάμω να μου λυπηθεί.

που όλη νύχτα κι όλη μέρα, για το καλό μου προσπαθεί;

Γεώργιος Βιζυηνός

Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Η μητρική Αγάπη αποτελούσε πάντοτε αγαπημένο θέμα των ζωγράφων. Μεγάλοι ζωγράφοι όπως ο Ιακωβίδης απεικονίζουν στα έργα τους την στοργή την αγάπη και το ενδιαφέρον της για το παιδί της.