Επιστροφή σε Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ

Το υδρογραφικό Δίκτυο γλυκού νερού του τόπου μας

Το φράγμα του Ζωγράφου είναι το πρώτο φράγμα στη Χαλκιδική και έγινε το 1985 Fedora. Η ποσότητα νερού που αποταμιεύει είναι περίπου 300.000 κυβικά νερό  και αρδεύει 2.000 στρέμματα με ελιές Download dolphin images. Εμπλουτίζει τις γεωτρήσεις όλης της περιοχής και παράλληλα συγκρατεί όλα τα κλαδιά της Ρεματιάς Βάβδου -Μουριές με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται η καθαρότητα των νερών όταν βρέχει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην παραλία Μουριές ανάμεσα στα Πλάγια και στα Φλογητά smiley icon.

fragma

Μπάρα Αγίου Μάμα: Φιλοξενεί περισσότερα από 200 είδη πουλιών και σημαντικά είδη φυτών 스프링 서버 파일 다운로드.  Πάπιες, χήνες, υδρόβιοι πελαργοί, φλαμίνγκο, πρασινοκέφαλα, κοκκινοκέφαλα, τουρλιά,γλάροι, μπεκατσόνια μεταναστευτικά  πουλιά,  και άλλα είδη όπως βάτραχοι 지정생존자 시즌3 다운로드. Η Μπάρα  του Αγίου Μάμα έχει χαρακτηριστεί ως υδροβιότοπος. Μπήκε στο πρόγραμμα Natura και  θεωρείται προστατευόμενη περιοχή 5월 25일 웹하드 다운로드. Δυστυχώς όμως στη περιοχή λειτουργούν πολλά καλοκαιρινά μπαρ με αποτέλεσμα τα πουλιά να μην μπορούν να βρουν την ησυχία τους από τη δυνατή μουσική ενώ πρόβλημα αποτελεί η παράνομη ρίψη σκουπιδιών και το παράνομο κυνήγι. 

Elos_agios_mamas

Ολύνθιος ποταμός: Για την ακρίβεια πρόκειται για χείμαρρο και όχι για ποτάμι, μια και στερεύει για αρκετούς μήνες τον χρόνο 지도 구글 다운로드. Πηγάζει από την περιοχή μεταξύ Δουμπιών και Γαλάτιστας, διαρρέει την περιοχή Αγίου Προδρόμου, Παλαιοκάστρου και Πολυγύρου (όπου ενώνεται με άλλους χείμαρρους και ρυάκια), περνάει κοντά στη Ν Journal. Ολύνθο και καταλήγει στον Τορωναίο Κόλπο, κοντά στον Άγιο Μάμαντα.
Τα τελευταία χρόνια αποτελεί πρόβλημα η μόλυνση του χειμάρρου από τα αστικά λύματα του Πολυγύρου, από ελαιολύματα και σκουπίδια Download Autodesk Levit. Γίνονται προσπάθειες για την κατασκευή φράγματος για την αρδευτική αξιοποίηση των υδάτων κτλ 마림바 벨소리 다운로드. Το όνομα Ολύνθιος στην τοπική κοινωνία είναι λίγο ως πολύ γνωστό. Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι  ότι ο χείμαρρος δεν λέγονταν πάντα έτσι. 
Στην αρχαιότητα λοιπόν το ποτάμι λεγόταν Σάνδανος. Το ποτάμι αργότερα λεγόταν Ρετσινίκια (Ρετσετνικιώτης) και όχι Ολύνθιος, από το όνομα του χωριού Ρετσενίκια (Ρεσετνίκια – Άγιος Πρόδρομος), μια και από το 1926 η Ν. Όλυνθος είχε ονομαστεί «Κοινότητα Μαριανών». Μόλις το 1929 μετονομάσθηκε σε Ν. Όλυνθο, μετά την ανεύρεση της αρχαίας Ολύνθου, και το ποτάμι σε Ολύνθιο.
Επίσης το όνομα αυτό συναντάται και σε άλλες πηγές. Σε οθωμανικό χάρτη του 1901/1902, ο οποίος απεικονίζει την οθωμανική επικράτεια στα Βαλκάνια, το ποτάμι αναφέρεται ως ?Χείμαρρος των Ρεσετενικίων (Resetenik deresi)?. 
αρχείο λήψης
1

Τις πληροφορίες συγκέντρωσαν οι μαθητές του ΣΤ2 στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας