Επιστροφή σε Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ

Αναδρομή στην Ιστορία των Μουδανιών της Μικράς Ασίας

Τα Μουδανιά ήταν κάτω απο την διοίκηση της Προύσας, και είχαν 3 δήμους: την Τρίγλεια, τα Μουδανιά, και την Καλόλημνο 자우림 위로 다운로드.
Η Μικρασιατική Καταστροφή όπως ήταν επόμενο έσπειρε τους Μουδανιώτες στα πέρατα της γης 삼성 복원 솔루션 8 다운로드. Εγκαταλείποντας την πατρίδα κάτω από τραγικές συνθήκες, μια πατρίδα η οποία ευημερούσε, αποβιβάστηκαν από το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης προς πάσα κατεύθυνση…
Εγκαταστάθηκαν κατά μάζες κυρίως στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Καβάλα prezi 한글 다운로드. Όταν αποβιβάστηκαν οι πρώτοι στην Θεσσαλονίκη η κατάσταση ήταν μάλλον απελπιστική 원숭이섬의 비밀 3 다운로드. Ο Δήμος, το Εμπορικό Επιμελητήριο, και φιλανθρωπικές οργανώσεις, δίνουν την πρώτη βοήθεια 안드로이드 터치 다운로드. Όταν ο πρώτος πανικός έφυγε, γεννήθηκε η ανάγκη, της μονιμότερης εγκατάστασής τους 와우 애드온 다운로드. Ιδρύεται Σωματείο, όπου το τελικό καταστατικό έχει ώς εξής:
코요태 불꽃 다운로드? Ευστράτιος Ιωαννίδης_Πρόεδρος
Download Autumn Tana? Στυλιανός Κουλουπάνης_Αντιπρόεδρος
Self-esteem download? Ευρ.Μοσχογιαννίδης_Γενικός Γραμματέας
cutepdf? Αριστείδης Καλλίας_Ταμίας
? Κωνσταντίνος Βαλσαμίδης_Σύμβουλος
? Δημήτρης Γιαλλελόγλου_Σύμβουλος
? Φώτης Χοβαρδάς_Σύμβουλος
Η ιδέα είναι να ιδρυθεί η «Νέα Προύσα» (κάτω απο την επίβλεψη του Σεβασμιότατου Αγίου Καμπανίας κ.Διόδωρος) και έπρεπε να βρεθεί το κατάλληλο μέρος που θα την φιλοξενήσει. Σε μιά βενζινάκατο του κ.Ζαφειρίου μία φωτεινή ημέρα του 1923 επιβιβάστηκαν οι :Αθ. Χαραλαμπίδης ,Στ.Παπόγλου ,Λαζ.Γανίτου , Βασ.Καδόγλου και Ανδ.Τζάμτζαλη για να εξερευνήσουν τα παράλια της περιοχής.
Πρώτη στάση στην Επανωμή ,όπου την εποχή εκείνη ήταν ερημιά. Κατευθύνθηκαν προς την Κασσάνδρα όπου είναι και τα μετόχια των μονών Εσφιγμένου και Βατοπεδίου Αγίου Όρους,το ελαιόκτημα του Χατζή Οσμάν και το αγρόκτημα του Μιχαήλ Μπέη.
Κατευθυνόμενοι προς τον όρμο και βλέποντας πλήθος από μακρυά , συναντούν τους Δημήτρη Γιαγκόζη και Παπαδόπουλο, Κωνσταντίνο Ιατρού, πρόσφυγες από την Μικρά Ασία επίσης, οι οποίοι έψαχναν στην περιοχή δουλειά και κατοικία.
Ήταν στο «Καργί-Λιμάνι»….

Από το βιβλίο για τα Μουδανιά του Στέλιου Ελαιοδώρου