Επιστροφή σε Δραστηριότητες 2017-2018

Τσικνοπέμπτη 2018

Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λειώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού 맥북 매버릭스 다운로드. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη Download 9 times on samsiseki mountain village.Το έθιμο χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή του. Εικάζεται, όμως, ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που επιβίωσαν του Χριστιανισμού Automatic download of Chrome files. Σύμφωνα με τον λαογράφο Δημήτριο Λουκάτο, το φαγοπότι και το γλέντι της ημέρας είναι «ομοιοπαθητικές προσπάθειες για την ευφορία της γης» 중국어사전 다운로드.

Την Τσικνοπέμπτη ξεκινούν ουσιαστικά οι εκδηλώσεις της Αποκριάς, οι οποίες κορυφώνονται με τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα 우리말샘 사전 다운로드. Ανάλογες γιορτές υπάρχουν στη Γερμανία (Schmutziger Donnerstag = Λιπαρή Πέμπτη) και στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ (Mardi Gras = Λιπαρή Τρίτη), που συνδυάζονται με καρναβαλικές εκδηλώσεις 윈도우7 크롬 다운로드.

Πηγή:https://www.sansimera.gr/

Στο πνεύμα της ημέρας λοιπόν και μεις φορέσαμε τις μάσκες

μας,τσικνίσαμε, φάγαμε, χορέψαμε και τραγουδήσαμε …αποκριάτικα… mobile payments. στην αυλή του σχολείου μας. Φυσικά τα μέλη του ΔΣ του ΣΓΚ του σχολείου μας ήταν πίσω από όλη την οργάνωση και πρόσφεραν σε όλους μας μαθητές και εκπαιδευτικούς ένα χαρούμενο δίωρο διάλειμμα 윈도우10 iso 다운로드. Δεν έλειψε βέβαια και το παραδοσιακό γαϊτανάκι….

Ευχαριστούμε πολύ το ΣΓΚ για την διοργάνωση Download the Atlan update. Και του χρόνου!!!!