Επιστροφή σε Δραστηριότητες 2017-2018

«Μουσείο παραδοσιακής φορεσιάς»

Στα πλαίσια της παρουσίασης του προγράμματος Ευέλικτης Ζώνης με τίτλο «Χοροπατώ.. Χοροπηδώ… τραγουδώντας μπαίνω στο χορό και του μαθήματος της Φυσικής αγωγής στήσαμε ένα …. Ζωντανό Μουσείο παραδοσακής φορεσιάς στην είσοδο του σχολείου μας.

Με τη βοήθεια του πολιτιστικού συλλόγου Φάρος οι μαθητές «παρουσίασαν» τη φορεσιές  της Μακεδονίας {Ρουμλουκίου) της Θράκης, την αντρική φορεσιά του Μακεδονομάχου…. νησιώτικες από τη Ρόδο και την Κέρκυρα, αντρικές κια γυναικείες φορεσιές από τη Μικρά Ασία κλπ. και «ζωντάνεψαν» τις φορεσιές που δεν φοριούνται πια.

Ο Ευζωνας και η Αμαλία μας υποδέχονται….

Μακεδονικές φορεσιές….

Η Κυρία Βούλα Παπαδοπούλου πρόεδρος του «Φάρου» μας μίλησε για τα επιμέρους κομμάτια μιας φορεσιάς, για την ποδιά, το κεφαλόδεσμο, τη ζώνη , τα παπούτσια και τα στολίσματα των φορεσιών αναδυεικνύοντας έτσι ότι οι παραδοσιακές φορεσιές αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της παράδοσης του τόπου μας.

Η πρωτότυπη και πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση παρακολούθησαν ο Σχολικός Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής περιφέρειας και πλήθος γονέων ενώ παρουσιάστηκαν από τους μαθητές στην αυλή του σχολείου παραδοσιακοί χοροί.

Ευχαριστούμε τα μέλη του ΔΣ του πολιτιστικού Συλλόγου Φάρος για την υλοποίηση της όμορφη αυτής ιδέας.