Επιστροφή σε Δραστηριότητες 2013-2014

3 Δεκεμβρίου. Ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία 아이패드 브라우저 다운로드.

7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Το 80% κατ? εκτίμηση ζει σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Το ελληνικό Μουσείο Αφής είναι ένα από τα 5 Μουσεία του είδους στον κόσμο 페이스 북 아카이브 다운로드. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο γεγονός ότι οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αγγίζουν τα εκθέματα. Το Μουσείο δημιουργήθηκε για να επιτρέψει στα άτομα με προβλήματα όρασης να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά 하프라이프 다운로드. Τα εκθέματα του Μουσείου Αφής, αγάλματα, αγγεία, γλυπτά και χρηστικά αντικείμενα είναι πιστά αντίγραφα των πρωτοτύπων που εκτίθενται σε Μουσεία της χώρας μας, τα οποία οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αγγίξουν και να ψηλαφήσουν. Αν θέλατε πάντα να αγγίξετε τον Ερμή του Πραξιτέλη, την Αφροδίτη της Μήλου, τον Ηνίοχο και άλλα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής 대중가요 악보 다운로드.


Μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν συναντήσεις ένα άτομο με πρόβλημα όρασης:

Όταν με συναντήσεις

 • Κάνε αισθητή σε μένα την παρουσία σου.
 • Ρώτησέ με αν χρειάζομαι βοήθεια και που θέλω να πάω

Όταν με συνοδεύεις

 • Άφησέ με να σε πιάσω εγώ
 • Να προπορεύεσαι μισό βήμα, έτσι ώστε να σε ακολουθώ εύκολα product manual.
 • Κατά τη διαδρομή μας, μίλα μου άνετα, ενημέρωσέ με για τα χαρακτηριστικά κτίρια και σημάδια.
 • Για να κινηθώ μόνος μου, με τις οδηγίες σου, χρησιμοποίησε τις λέξεις: ΕΜΠΡΟΣ-ΠΙΣΩ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΔΕΞΙΑ midas civil 다운로드.
 • Όταν απομακρύνεσαι να μου το λες.

Όταν βρεθούμε σε παρέα

 • Ρώτα με ευθέως για τις προτιμήσεις μου και τις απορίες σου που με αφορούν.
 • Μίλησέ μου στον φυσικό τόνο της φωνής σου.

Όταν βρίσκεσαι σε αυτοκίνητο

 • Ζήτα από τον οδηγό να αφήσει τη διάβαση πεζών ελεύθερη c++ ftp 파일.
 • Εάν ο οδηγός παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο το ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ή το ΜΗΧΑΝΑΚΙ του ή κλείνει τις γωνίες στις διαβάσεις,  βάζει εμπόδια στο δικαίωμά μου να κινούμαι ανεξάρτητος.

Ξέρετε τους σκύλους- οδηγούς τυφλών;

  Οι Σκύλοι Οδηγοί Τυφλών, είναι άριστα εκπαιδευμένα ζώα που χρησιμοποιούνται από άτομα με τύφλωση ή με μειωμένη όραση προκειμένου να τα οδηγούν παντού με ασφάλεια hello neighbor 다운로드. Ο σκύλος- οδηγός διευκολύνει την κίνηση ενός ατόμου με προβλήματα  όρασης με το να εντοπίζει επικίνδυνα σημεία όπως σκάλες, ανελκυστήρες, εισόδους σπιτιών, εισόδους σταθμών μετρό, στάσεις λεωφορείων κ.α. Τα σκυλιά που επιλέγονται να εργαστούν ως σκύλοι -οδηγοί  μαθαίνουν να κοινωνικοποιούνται, να εξοικειώνονται με κόσμο και θορύβους, να αναγνωρίζουν και να παρακάμπτουν εμπόδια κ.α 김씨네 편의점 시즌1 다운로드. Η εκπαίδευση ξεκινά στην ηλικία των 12 μηνών και διαρκεί περίπου 4-5 μήνες.

Δεν είναι όλα τα σκυλιά κατάλληλα για να εργαστούν ως σκύλοι-οδηγοί. Τα Labrador είναι η δημοφιλέστερη φυλή σκύλων που εκπαιδεύεται για το σκοπό αυτό, καθώς έχουν άριστη όραση, ακοή και όσφρηση Foxby. Είναι επίσης ήρεμα, έξυπνα, κοινωνικά,  και έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Άλλες φυλές σκύλων που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό είναι τα  retriever  και τα λυκόσκυλα. (German Shepherd). Σκύλοι ακατάλληλοι  για οδηγοί τυφλών ακολουθούν άλλη καριέρα, πχ  ως σκύλοι βοηθοί για άτομα με κινητικές αναπηρίες, σκύλοι ακοής για κωφούς, σκύλοι αστυνομίας, κλπ.

Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες  είναι αναμεσά μας στο σχολειό στη γειτονιά μας.

ΑΣ  ΣΤΑΘΟΥΜΕ  ΔΙΠΛΑ  ΤΟΥΣ

Μια ταινία μικρού μήκους που προβλημάτισε τους μαθητές της ΣΤ τάξης του σχολείου και αποτέλεσε την αφορμή για ομαδικές εργασίες με θέμα το σεβασμό στα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία?