Επιστροφή σε Δραστηριότητες 2013-2014

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκη

Με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων από το θάνατο του Μάνου Χατζηδάκη πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μια μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο μεγάλο Έλληνα συνθέτη. Την δραστηριότητα που είχε προγραμματιστεί από την αρχή του σχολικού έτους, στήριξαν με πολύ ενθουσιασμό όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Στόχος ήταν να γνωρίσουν και να αγαπήσουν οι μαθητές ένα μέρος της σύγχρονης ελληνικής ποιοτικής μουσικής. Κάθε τάξη ανέλαβε να παρουσιάσει ένα μέρος του έργου ακολουθώντας την πορεία του καλλιτέχνη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Μικρή Ραλλού, η Αθανασία, ο Κεμάλ, το Τράβα μπρός, τα παλιομισοφόρια, τα παιδιά του Πειραιά αλλά και το Χαμόγελο της Τζοκόντα ήταν τα κομμάτια ενός μουσικού παζλ που ξεδιπλώθηκε από τη χορωδία  και την ορχήστρα του σχολείου. Μουσική από τον ελληνικό κινηματογράφο, από το ρεμπέτικο τραγούδι, ορχηστρικά, βιογραφικά στοιχεία για τη ζωή του έγιναν αντικείμενο έρευνας και στη συνέχεια παρουσίασης με ζωγραφιές, κατασκευές, δραματοποίηση, χορό και τραγούδι.

1

2

3

4

Στη συνέχεια ακολούθησε μπουφές που προσέφεραν οι γονείς αλλά και διασκέδαση με  μουσική και τραγούδια.


Ήταν μια βραδιά που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους. Συγχαρητήρια στην μουσικό του σχολείου κ. Πηνελόπη Πανταζή που είχε την ιδέα, στον κ. Σταμάτη Χατζηπαππά για τη διδασκαλία των χορών που πλαισίωσαν τα τραγούδια αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν την προσπάθεια.