Επιστροφή σε Δραστηριότητες 2013-2014

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

 Στα πλαίσια της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου που φέτος  ορίστηκε η 11η Φεβρουαρίου τα παιδιά του Α2 δραματοποίησαν ένα έξυπνο βιβλίο που έθετε το δίλημμα «ΒΙΒΛΙΟ ή ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ»; 

sd2

Στην εποχή των ψηφιακών βιβλίων o Lane Smith παίρνει το μέρος του έντυπου λόγου, σε ένα σπαρταριστό διάλογο ανάμεσα σε μια βιβλιόφιλη μαϊμού και ένα γάιδαρο που είναι άσος στις νέες τεχνολογίες.Ένα εξαίρετο δείγμα αφήγησης εικονογράφησης και χιούμορ….


Στη συνέχεια τα 2 τμήματα της ΣΤ τάξης που είχαν αναλάβει την εκδήλωση παρουσίασαν μέσα από μια έξυπνη διαδραστική παρουσίαση  συμβούλεψαν τους  συμμαθητές τους  για τις κακοτοπιές του Διαδικτύου.

«Κυβερνοέξυπνοι ή κυβερνοεξυπνάκηδες»

dtel

Τέλος  ακολούθησε προβολή της ταινίας μικρού μήκους που δημιούργησε η ΣΤ τάξη του σχολείου μας στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος για τον κινηματογράφο με τίτλο «pagida.net» Συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς της ΣΤ τάξης κ. Σταματίου και Μερτσιώτη. Συγχαρητήρια στους μαθητές της Στ αλλά και στα παιδάκια του Α2 που πρόσθεσαν και τη δική τους ματιά στη χρήση των νέων τεχνολογιών και του Διαδικτύου.

diad19

Στην εκδήλωση που πραγματικά κράτησε το ενδιαφέρον όλων των μαθητών και των γονιών παραβρέθηκε και η υπεύθυνη Σχολικών δραστηριοτήτων της Α/θμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής κ. Σοφία Τακοπούλου.