Επιστροφή σε Δραστηριότητες 2012-2013

21 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα ποίησης

Musas

Η 21η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης το 1998 από την Εταιρεία Συγγραφέων, επειδή είναι η ημέρα της Εαρινής Ισημερίας – αρχή της Άνοιξης streaming Android videos.

Η Εαρινή Ισημερία είναι η στιγμή που ισορροπεί το φως με το σκοτάδι, ένα σημείο σταθερό στον κύκλο του χρόνου, υπόμνηση του αιώνιου μέσα στο εφήμερο, του παντοτινού μέσα στο μεταβαλλόμενο: όπως ακριβώς είναι και η Ποίηση 스타크래프트 브루드워 무료 다운로드.

Tο 2001, η UNESCO, ύστερα από εισήγηση του προέδρου της Εταιρείας Συγγραφέων, πρέσβη Βασίλη Βασιλικού, υιοθέτησε την «Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης», αναθέτοντας μάλιστα στη χώρα μας να οργανώσει τον πρώτο διεθνή εορτασμό, την ίδια χρονιά 헝거게임 다운로드. Την εκτέλεση της απόφασης υλοποίησε τότε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.

Η ποίηση, μία από τις δύο βασικές κατηγορίες του λόγου, του έμμετρου λόγου, έναντι του πεζού λόγου και του διαλόγου και κατ΄ επέκταση της Λογοτεχνίας, ήταν ανέκαθεν δύσκολο να οριστεί και γι’ αυτό έχουν δοθεί διάφοροι ορισμοί ανά τους αιώνες Galactic Hero Legend remake. Σύμφωνα με τον σημαντικό Αργεντινό συγγραφέα Χόρχε Λουίς Μπόρχες, «Ποίηση είναι η έκφραση του ωραίου, διαμέσου λέξεων περίτεχνα υφασμένων μεταξύ τους» Repode.

Οι αρχαίοι Έλληνες ανέπτυξαν ιδιαίτερα την ποίηση και συγκεκριμένα το έπος, τη λυρική ποίηση και το δράμα ως ποιητικά είδη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν άνθισαν και άλλα είδη, όπως η βουκολική ποίηση Download Chrome ts. Αξιοσημείωτο είναι ότι πέντε από τις εννέα Μούσες ήταν προστάτιδες των διαφόρων ειδών της ποίησης naver blog attachments.

Μαντινάδα : είδος δημοτικού, δεκαπεντασύλλαβου, και συνήθως ομοιοκατάληκτου, δίστιχου που τραγουδιέται κυρίως στην Kρήτη: Aυτοσχέδιες μαντινάδες 과격한레이싱 다운로드. Eρωτική / σατιρική

Για ένα Κρητικό, μαντινάδα είναι κάτι παραπάνω από τον παραπάνω ορισμό, κάτι παραπάνω από μερικές αράδες λέξεις γραμμένες σε ένα κομάτι χαρτί Eichmann Show. Είναι τρόπος έκφρασης, είναι ιδέα, είναι τρόπος ζωής. Με μαντινάδα εκφράζει ο Κρητικός την αγάπη, τον έρωτα, τον πόνο, το χωρισμό, τη μοναξιά και κάθε συναίσθημα που πηγάζει από την ευαίσθητη κρητική ψυχή…

Το Ε2 τμήμα του σχολείου μας ΄με αφορμή την ενότητα της Γλώσσας «Μουσική» έγραψαν μαντινάδες και μας τις παρουσίασαν με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης με ξεχωριστό τρόπο 고전게임 팡 다운로드. Πως; μας είπαν καλημέρα με μαντινάδα και αντάλλαξαν μεταξύ τους μαντινάδες που έγραψαν για τους ίδιους τους φίλους και τη φιλία που τους δένει.

m1

Οι μαθητές πήραν το χειροκρότημα και εμείς φυσικά πήραμε  μια γεύση από…ποίηση…

Μια κρητική μαντινάδα…….

Χαίρομαι που είμαι Κρητικός
και όπου σταθώ το λέω
με μαντινάδες χαίρομαι
με μαντινάδες κλαίω.

Μαντινάδες….  Κάποιες που βρήκαμε και πολλές που γράψαμε……

ag;aph

ag;a15

13g

aga[p16

ag18agaph