Επιστροφή σε ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Το βάζο της Ζωής

Ας μοιραστούμε αυτό που μου έστειλε ένας φίλος την εποχή της…» Αφιλίας»

Όταν τα θέματα και οι υποθέσεις της καθημερινότητας της ζωή σας γίνουν τόσα πολλά που δεν επαρκεί ο χρόνος  του 24ώρου για να τα χειριστείτε, να θυμηθείτε το βάζο του γλυκού, τις δυο κούπες και τον καφέ f12 사진 다운로드.

Ο καθηγητής καλημέρισε τους φοιτητές του μαθήματός του έχοντας μπροστά του κάποια αντικείμενα 슈퍼 마리오 선샤인 다운로드. Όταν η τάξη ησύχασε, χωρίς να πει τίποτε, πήρε ένα μεγάλο βάζο γλυκού και άρχισε να το γεμίζει με…μπαλάκια του τένις Download the Chinese drama script. Όταν  πλέον δεν χωρούσαν άλλα, κοίταξε τους μαθητές του και τους ρώτησε αν γέμισε το βάζο και εκείνοι συμφώνησαν Skylake Windows7 iso download.

Τότε ο καθηγητής πήρε τα χαλίκια και άρχισε να τα ρίχνει στο βάζο κουνώντας το και αυτά πήγαν στα κενά, ανάμεσα στις μπάλες του τένις spilled font. Όταν πια δεν χωρούσαν άλλα χαλίκια ρώτησε τους μαθητές, αν το βάζο ήταν γεμάτο και αυτοί, κάπως σαστισμένοι είπαν πως είναι 벚꽃 사진 다운로드.

Ο καθηγητής στη συνέχεια, πήρε άμμο και αφού την έριξε στο βάζο, γέμισε όλα τα κενά ανάμεσα στα χαλίκια και αφού ρώτησε τους μαθητές πάλι αν το βάζο ήταν γεμάτο, αυτοί ανταπάντησαν με ένα ομόφωνο ΝΑΙ 길잃은 바이킹 다운로드.

Τότε ο καθηγητής έσκυψε και πήρε κάτω από το γραφείο του δυο κούπες καφέ και τις έριξε στο βάζο ενώ οι μαθητές κοιτούσαν απορημένοι 3feel 다운로드.

«Τώρα» λέει ο καθηγητής «θέλω να θεωρήσετε ότι το βάζο αντιπροσωπεύει τη ζωή σας fileviewpro 다운로드. Οι μπάλες του τένις είναι τα πλέον ιερά και μεγάλα πράγματα στη ζωή σας όπως η πατρίδα, η οικογένεια, τα παιδιά σας, οι φίλοι σας και οι αγαπημένες σας ασχολίες, πράγματα που ακόμα και όλα τα άλλα να χαθούν, αυτά είναι ικανά να γεμίσουν τη ζωή σας download db2 jdbc driver.

Τα χαλίκια  αντιπροσωπεύουν  πράγματα σημαντικά όπως η δουλειά σας το αυτοκίνητό σας, ένα σπίτι…

Η άμμος είναι άλλα μικρότερα πράγματα.

Αν γεμίσετε το βάζο πρώτα με άμμο, δεν θα υπάρχει χώρος για να βάλετε τα χαλίκια και τις μπάλες του τένις.

Το ίδιο ισχύει και για τη ζωή σας.

Αν ξοδέψετε την ώρα και την ενέργειά σας για τα μικρά πράγματα δεν θα έχετε δύναμη για τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα για σας πράγματα. Φροντίστε τα μπαλάκια του τένις πρώτα και μετά τα χαλίκια. Τα υπόλοιπα είναι η άμμος»

Ένας μαθητής σήκωσε το χέρι και ρώτησε, τι αντιπροσώπευε ο καφές.

Ο καθηγητής χαμογέλασε και είπε: «Ο καφές είναι για να θυμάστε πως όσο γεμάτη κι αν είναι η ζωή σας, πάλι υπάρχει ένας χώρος για ένα καφέ με ένα φίλο»……

Γιώργος Πιπερόπουλος

Καθηγητής Πανεπιστημίου