Επιστροφή σε ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Ιστορίες με….. λύκους;

Ο λύκος είναι σαρκοφάγο θηλαστικό και αποτελεί τον μεγαλύτερο εκπρόσωπο των κυνοειδών. Το επιστημονικό του όνομα είναι Canis lupus το οποίο αναφέρεται στο γένος και το είδος αντίστοιχα ts file. Ο λύκος πήρε την τωρινή του μορφή εδώ και 1 εκατομμύριο έτη περίπου, δηλαδή πολύ πριν την εμφάνιση του σημερινού ανθρώπου. Σήμερα επιβιώνουν δύο είδη λύκων: ο γκρίζος ( Canis lupus ) και ο κόκκινος λύκος ( Canis rufus ) swing browser file. Τα δύο αυτά είδη περιλαμβάνουν 30 περίπου υποείδη που ζουν σε συγκεκριμένες περιοχές σε όλο τον πλανήτη. Το βάρος του μεσογειακού λύκου κυμαίνεται από 20 ως 40 κιλά και το μήκος του φθάνει το 1 με 1,5 μέτρο Flea Market app. Στο τρίχωμα του κυριαρχεί το καφέ σώμα με χαρακτηριστική γκρίζα ράχη. Το κρανίο του είναι μεγάλο σε σχέση με το σώμα του, με ισχυρές γνάθους για αρπαγή και τεμαχισμό της λείας. Διαθέτει 42 δόντια με χαρακτηριστικά μεγάλους κυνόδοντες που φθάνουν ως και 7εκ. Το δάγκωμά του έχει απίστευτη δύναμη και μπορεί να διαπεράσει στρώμα δέρματος και τριχώματος αρκετών εκατοστών Free PowerPoint 2010. Το στέρνο του είναι μυώδες και τα πόδια του εξαιρετικά δυνατά και ψηλά ώστε ν’ αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες, ως και 40 km/h , όταν τρέχει.

 Η όσφρηση είναι η ισχυρότερη αίσθηση του λύκου 스칼라 다운로드. Οι λύκοι μπορούν να εντοπίσουν το θήραμά τους σε απόσταση 3 χιλιομέτρων μόνο από τη μυρωδιά. Η ακοή τους είναι επίσης ένα από τα δυνατά τους σημεία. Αντιλαμβάνονται ήχους σε ευρύ φάσμα συχνοτήτων από 250 Hz ως 30.000 Hz. Οι λύκοι μπορούν να επικοινωνούν και να ακούν ο ένας τον άλλον ακόμη και όταν ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται απόλυτη σιωπή Αν και η όραση δεν είναι από τα πιο δυνατά τους σημεία, οι λύκοι βλέπουν  αρκετά καλά και με τη βοήθεια των δύο ισχυρών αισθήσεων τους μπορούν να εντοπίσουν τα θηράματά τους αλλά και να αποφύγουν τους κινδύνους cakewalk.

                                                                                                Από τι κινδυνεύει ο λύκος;

          Σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία ο λύκος είναι προστατευόμενο είδος. Σήμερα απειλείται με εξαφάνιση και αυτό οφείλεται κυρίως στους ανθρώπους.

             Οι κυριότεροι λόγοι είναι ότι μειώθηκαν σημαντικά οι δασικές εκτάσεις όπου μπορεί να ζήσει:

  • από πυρκαγιές,
  • από διάφορα τεχνικά έργα που γίνονται ( δρόμοι, κτίρια κ.λ.π),
  • από την παράνομη υλοτομία 극비수사 다운로드.
  1. Λιγόστεψε η τροφή του γιατί πολλά από τα θηράματά του μειώθηκαν από το παράνομο κυνήγι και τα φυτοφάρμακα. 
  2. Η ανθρώπινη παρουσία και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.(Κάποιοι κυνηγοί όταν συναντήσουν λύκο, βρίσκουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στο σημάδι) 영화 이그잼 다운로드.   
  3.                                                                                     Ο λύκος ….των παραμυθιών

Η εικόνα του λύκου στα παραμύθια είναι τις περισσότερες φορές διαφορετική από την πραγματική του εικόνα στη φύση. Σύμβολο δύναμης και ελευθερίας ο λύκος εμφανίζεται στα παραμύθια ως «κακός». Από την αρχαιότητα στους μύθους του  Αισώπου ως τα κλασικά παραμύθια, η αλήθεια όμως είναι ότι ο «λύκος» είναι πάντα «ο κακός».Σίγουρα ένα από τα πρώτα παραμύθια που ακούσαμε σαν παιδιά και που ίσως είπαμε κι εμείς στα παιδιά μας, είχαν πρωταγωνιστή ένα κακό λύκο 심즈4 사계절이야기 다운로드.

Από όλα τα ζώα του δάσους, ακόμα και της ζούγκλας, ο λύκος είναι το πιο αδικημένο. Πάντα αυτός ο κακός, πάντα εκείνος που φταίει. Και πάντα το παραμύθι έχει καλό τέλος για όλους, εκτός από εκείνον Psy 6 House! Στην πραγματικότητα δεν είναι παρά ένα τρωτό είδος που χρειάζεται προστασία. Η σύγχρονη παιδική λογοτεχνία, έχει μάλλον βαλθεί να αποκαταστήσει αυτή την αδικία αιώνων, να καταρρίψει τους μύθους γύρω από το άγριο αυτό ζώο και να δώσει στα παιδιά την πραγματική εικόνα του λύκου και του ρόλου του στην ισορροπία της φύσης.

Υπέροχα βιβλία που ανατρέπουν τα στερεότυπα και βλέπουν τα πράγματα από τη μεριά του λύκου, μας έχουν συντροφεύσει τα τελευταία χρόνια. Βιβλία που αποδεικνύουν, ότι όλα τα νομίσματα έχουν δυο όψεις και ότι το μόνο πραγματικά άγριο και κακό θηρίο είναι ο ίδιος ο φόβος! Ιστορίες για λύκους λοιπόν: λύκους ντροπαλούς, ερωτευμένους, γενναίους,φοβισμένους. Λύκους χορτοφάγους, μετανιωμένους, παιχνιδιάρηδες, που ζητάνε μόνο μια αφορμή να μας (απο)δείξουν το καλό τους πρόσωπο και να μας φωνάξουν, ότι δεν είναι όλοι οι λύκοι ίδιοι!

 

 

Ο ΑΣΤΕΓΟΣ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ                                    Ο χορτοφάγος λύκος large