Επιστροφή σε Δράσεις 2014-2015

Γνωριμία με διάσημους Ζωγράφους

Μία από τις δράσεις που πλαισιώνουν το Σχέδιο δράσης του σχολείου μας με θέμα «Αναπτυξη Σχολικής Βιβλιοθήκης» είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με διάσημους ζωγράφους for graphics drivers.

5

Στο χώρο υποδοχής  στήθηκε μια μικρή έκθεση με εργα των μαθητών βασισμένα στο έργο του Βαν Γκογκ «Έναστρη νύχτα»

4Οι μαθητές της Α1 και Β2 τάξης με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού εικαστικών κ We had a download. Ελένης Βλάχου δημιούργησαν σε ομάδες …τους δικούς τους πίνακες!!! Έδωσαν τίτλους και εξέθεσαν τα έργα τους σε κοινή θέα frozen 2 다운로드!

1

2¨εμαθαν κάποια στοιχεία για τη ζωή του μεγάλου ζωγράφους

Εντόπισαν αντίστοιχες εικόνες στα παραμύθια τους

 Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ γεννήθηκε το 1853 στο ολλανδικό χωριό Ζούντερτ  και ήταν ο μεγαλύτερος από τα συνολικά οκτώ παιδιά της οικογένειάς του, γιος του πάστορα Θεόδωρου βαν Γκογκ ps3 iso kor 다운로드. Στον Βίνσεντ δόθηκε το όνομα του παππού του, το οποίο είχε δοθεί και στο πρωτότοκο παιδί της οικογένειας, το οποίο είχε πεθάνει σε βρεφική ηλικία rhev. Ήδη από τα πολύ νεανικά του χρόνια παρουσίασε τάσεις μελαγχολίας και πρώιμα ψυχολογικά προβλήματα. Σε ηλικία 16 ετών και αφού είχε ήδη καταπιαστεί χωρίς επιτυχία με αρκετά επαγγέλματα, ασχολήθηκε για ένα διάστημα με το εμπόριο έργων τέχνης WinIng Eleven 2016 Download. Κάποια περίοδο ξεκινά να σχεδιάζει μικρά έργα και πιθανόν αποφασίζει να ασχοληθεί με την τέχνη Young Han Translator.

Οι πατατοφάγοι (1885) Σε ηλικία 27 ετών, ξεκινά να παρακολουθεί τα πρώτα του μαθήματα ζωγραφικής, ωστόσο σύντομα έρχεται σε ρήξη με τον δάσκαλό του, Αντόν Μωβ (Anton Mauve), γύρω από καλλιτεχνικά ζητήματα Windows 7 operating system download. Τα επόμενα χρόνια ταξιδεύει στην ολλανδική επαρχία ζωγραφίζοντας θέματα που εμπνέεται από αυτή movies on your phone.

Την άνοιξη του 1886 επισκέπτεται το Παρίσι όπου ζει με τον αδελφό του 프린세스 에반젤 다운로드? επιτυχημένο πλέον έμπορο τέχνης ? στην περιοχή της Μονμάρτης, κέντρο της καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Εκεί γνωρίζει τους ιμπρεσιονιστές ζωγράφους Εντγκάρ Νεγκά, Καμίλ Πισαρό, Πωλ Γκωγκέν και Τουλούζ Λωτρέκ. Χρησιμοποίησε συχνά τεχνικές των ιμπρεσιονιστών αλλά διαμόρφωσε παράλληλα και ένα προσωπικό ύφος, το οποίο διακρίνεται από την χρήση συμπληρωματικών χρωμάτων που οι ιμπρεσιονιστές αποφεύγουν.

                                                                                                                                                 Βάζο με 12 ηλιοτρόπια (1889)

                                                                                                                                                   Έναστρη νύχτα (1889)

Ο κήπος του Ντωμπινύ ή για τον πίνακα Σιτοχώραφο με κοράκια.11

13

Συνολικά δημιούργησε σε διάστημα περίπου δέκα ετών περισσότερα από 800 πίνακες και 1000 μικρότερα σχέδια. Σώζεται ακόμα εκτενής αλληλογραφία του με τον αδελφό του, που περιλαμβάνει περισσότερα από 700 γράμματα. Επίσης ο βαν Γκογκ είναι διάσημος για τις πινελιές του οι οποίες πολλές φορές παρουσιάζουν μια κίνηση. Πέθανε τον Ιούλιο του 1890 σε ηλικία 37 ετών.

Όσο ζούσε το έργο του δεν σημείωσε επιτυχία ούτε ο ίδιος αναγνωρίστηκε ως σημαντικός καλλιτέχνης. Ωστόσο, μετά το θάνατό του, η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών. ενώ επηρέασε μεταγενέστερα κινήματα του εξπρεσιονισμού, του φοβισμού αλλά και εν γενικότερα της αφηρημένης τέχνης.