Επιστροφή σε Δράσεις 2014-2015

Ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου 2015

Το σχολείο μας ως Πρεσβευτής Ασφαλούς Διαδικτύου γιόρτασε και φέτος, στις 10 Φεβρουαρίου 2015, την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου η οποία έχει καθιερωθεί σε πάνω από 100 χώρες από το 2003. Το σύνθημα της φετινής γιορτής ήταν «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» και γι’ αυτό τα παιδιά της Γ και Δ τάξης γιόρτασαν την σημαντική αυτή ημέρα με μια θεατρική παράσταση που ετοίμασαν στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης και είχε τίτλο «Η φάρμα του Διαδικτύου». Το έργο βασίστηκε στο βιβλίο των Βερόνικα Σαμαρά και Γεώργιου Κορμά, στελεχών του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και μιλά για τις περιπέτειες στις οποίες μπορεί να βρεθεί κανείς αν δεν σερφάρει στο διαδίκτυο με σύνεση και προσοχή.

 


Η φάρμα του διαδικτύου σε slideshow

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των μαθητών μας και των γονιών τους για τους κινδύνους του Διαδικτύου, επισκέφτηκε την ίδια ημέρα το σχολείο μας ο υπεύθυνος του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ν. Χαλικιδικής κ. Βασίλης Στεφανίδης και ενημέρωσε τους μαθητές της Ε και της Στ τάξης καθώς και αρκετούς γονείς που παρευρέθηκαν, για τον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και στο διαδίκτυο και τους τρόπους αντιμετώπισης αυτού του σοβαρού προβλήματος. Ακολούθησε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στο σχολείο μας έκλεισε με την επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών από τον κ. Στεφανίδη για την υποστήριξη της ιστοσελίδας του σχολείου.